mobile-menu-icon

HOE KRIJG JE EEN
FRISSE ADEM

bad_breath_thumbnail1

Datingadvies: Vermijd een slechte adem tijdens een date

Je eerste date is meestal al stresserend genoeg om ook niet aan je adem te hoeven denken. Gelukkig kun je een onfrisse adem voorkomen met onze makkelijke tips voor een eerste date.

Vijf tips over hoe je een frisse adem krijgt:

  • Als je wilt dat je mond fris ruikt, moet hij schoon zijn. Voor een date moet je altijd je tanden poetsen en flossen – dat vinden we zelfs net zo belangrijk als de keuze van je kleren of de make-up die je gebruikt.
  • Spoel je mond met CB12, waarvan is aangetoond dat het 12 uur lang een slechte adem neutraliseert en voorkomt1.
  • Met knoflook, uien en pikant eten krijg je al snel een stinkende adem. Het is volkomen normaal dat je adem naar eten ruikt, en je hoeft je daar ook niet voor te schamen. Maar als je bang bent voor lichaamsgeurtjes kies je misschien beter iets minder pikant op de menukaart.
  • Hou altijd suikervrije muntjes of kauwgum in je zak of handtas, voor als je het idee hebt dat je adem na het eten een CB12 boost kan gebruiken. En dat heeft het extra voordeel dat een zoen intenser wordt als je mond verkoeld is door de munt.
  • Alcohol dehydrateert en kan je een muf mondgevoel geven. Dat kun je voorkomen door de hele avond tussendoor water te drinken.

Zo, dat is de top vijf van onze datingtips. We wensen je veel succes op je date!

Referenties:

1 Thrane et al. Zn and CHX mouthwash effective against VSCs responsible for halitosis for up to 12 hours, Dental Health 2009; 48 (3) 2-6.